keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Inkarnaatio

Tammikuu tulee. Paljon lupauksia ja elämänmuutoksia tiedossa ihmisillä, uudelleen syntymistä. Kuntosalit pursuaa, laihdutustuotteet myy kuin euron ämpärit Tokmannilla ja viinakset on pannassa. Tähän aiheeseen olisi helpoin tarttua naureskelemalla ja mollaamalla näitten epäonnistumisia. Ja näin iso osa ihmisistä tekeekin. Mutta miksi...


Uusi vuosi on hyvä aika aloittaa uudet kujeet. Kuten lehdistä voidaan lukea, niin 20% suomalaisista aikoo yrittää viettää tipatonta tammikuuta. Varmaankin vähintäin yhtä iso osa haluaa muuttaa jotain muuta elämässään. Joku laihduttaa, joku lisää liikuntaa, joku lupaa olla enemmän lastensa kanssa jne. Mutta miksi juuri tammikuu on hyvä? No siksi, että silloin näitä muutoksia voi tehdä suuremmin selittämättä. Paitsi että vähän pitää kivasti somessa uusia tapojaan omaa kilpeä kiillotellen mainostaa. Älä välitä, niin olen tehnyt minäkin. 

Mutta mikä tässä uudessa syntymässä ja tuhkasta nousemisessa on parasta? No se, että muutosta yrittävä porukka on tajunnut, että hei! nyt olisi aika tehdä jotain asioille tai sitten kokeilla jotain uutta. Etsiä ehkä rajojaankin. Enemmän pidän itse nolona orkesteria jotka tietää tarpeen oman elämänsä muutokseen, mutta eivät edes yritä. Naamioivat oman pelkonsa, heikkoutensa ja epävarmuutensa kovaan räksytykseen: "tipaton on alkoholisteja varten", "ylipaino on ylivoimaa", "kerkeää tässä elämässä juoksemattakin"


Tykkään kokeilla kaikkea uutta aina ajottain. Kolme vuotta sitten meni korkki kiinni, tammikuun 1 päivä. Kaksi vuotta sitten loppui RAY:n tukeminen kolikkopeleissä, tammikuun 1 päivä. Kaksi vuotta sitten alkoi 3-4krt viikossa kuntosalilla käyminen, tammikuun 1 päivä. On toki aika monta tammikuun ensimmäistä jolloin ei ole ihan niin suksee ollutkaan yritys. Nytkin on mielessä taas jotain vuoden alkuun, aika näyttää miten käy.

Summa summarum, niin kokeilkaa ihmiset rohkeasti erilaisia muutoksia elämässä jos yhtään sille tuntuu. Tammikuu on siihen hyvä aika. Tosin esim. tipaton kuukausi antaa vain pienen kuvan elämästä ilman alkoholia. Niin hyvässä kuin pahassakin. Mutta suuntaa se antaa. Homma vaan vaatii pitkäkestoisuutta, mutta kuukausi on hyvä startti. Ei pidä tuskastua muiden kommentointiin tai ruuhkiin kuntosaleilla. Molemmat loppuu aikanaan...Toisaalta taas jos tuntuu, että elämä on mukavasti lapasessa, niin entistä työkaveria lainaillen: "anna mennä David, hyvin menee"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti